Info

VAD?

Teknologföreningens prepkurs i matematik, fysik, kemi och problemlösning ordnas den 2-27.5.2022. I år ordnas det en kurs i Otnäs samt en skilld distanskurs. Prepkursen ordnas på vardagar, ca kl. 8:15-17:30. TF:s prepkurs förbereder dig för DIA-inträdesprovet, alltså det prov alla finska universitet använder för sina tekniska utbildningar. Du kan läsa mer om provet och ansökningsprocessen här.

Prepkursen består av undervisning i matematik, fysik, kemi och problemlösning. Det ordnas ämenspass varje dag där lärarna föreläser och deltagarna får möjligheten att göra uppgifter. Föreläsningarnas ämnesområden är viktade ungefär enligt inträdesprovets viktning samt hur många gymnasiekurser det finns i ämnet : ca 45% matematik, 25 % fysik, 20% kemi och 10% problemlösning. Kursens pris inkluderar all undervisning, men om man vill kan man utebli från delar av undervisningen om man inte ämnar svara på ett visst ämnesområdes frågor i inträdesprovet.


Kursen i Otnäs?

Kursen ordnas på plats i Otnäs i maj. Om det inte är säkert att hålla kurssen på plats pga. korona, är vi förberedda på att dra hela kursen på distans.

Distanskursen?
Kursen ordnas online. Kursen kommer att ha egna föreläsningar och räknestunder. Kursen är riktad till dom som inte kan delta på kursen i Otnäs. Krav för att kursen ordnas är 20 deltagare.

OBS!
Man kan bara delta på en av kurserna!

PRIS?

Båda kurserna kostar 350€ och är inte vinstbringande.

ANMÄLNING?

Anmälningen öppnar fredagen den 31.1.2022 kl.12. Observera att anmälningen är bindande: Efter sista anmälningsdagen 18.4.2021 kan prepkursen uppbära en annuleringsavgift på 50€ för avanmälning utan giltig orsak.

Anmälningsformulär: https://forms.gle/5zibXM9HymT47vi18

Anmälningsformulär för distanskursen: https://forms.gle/fhUc2onyMLmd8Gab9

FRÅGOR?

Om du har frågor kan du gärna skicka e-post till TF:s prepkurskoordinator Arttu Kierros på adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ringa honom på numret 0453175793

Välkommen på prepkurs till Teknologföreningen!